Banan

Sweden Sky Race 24 banan

höjdskillnad

Tillsammans med personalen från Björkliden, Kullamännen i Skåne och nya och gamla löparfrälsta har vi satt en bana som gör oss euforisk av lycka och knäsvaga av skräck. Banan kommer passera legendariska platser som Trollsjön, Måndalen, Kärkevagge och Kårsavagge.

Banan är 57 km långt med en stigning på 3 000 m. Man kan välja mellan ett eller två varv. Vi kommer att följa stigen som kallas ”färdledarleden” från Björkliden, (Hotell Fjället, 500 möh) till Låktatjåkka fjällstation (1 228 möh) därifrån kommer banan gå rakt norrut till toppen av Låktatjåkko (1 404 möh) och sedan ner igen till Låktatjåkko Fjällstation, ett bra tillfälle att ge dina medtävlande ett ”high five” innan banan tar dig ner i dalen mot Låktatjåkko anhalt.

Vi utgår från grundbanan från ifjol men den kan komma att ändras med kort varsel om det är väldigt dåligt väder eller stora renhjordar i området. Det kommer av dessa anledningar att vara väldigt sparsamt med snitsling och funktionärer efter banan

Reservbana
57-114 km, om vädret blir för tufft (95% av banan är på kalfjället) kommer reservbanan vara Björkliden-Låkatjåkka Fjällstation-Låktjatjåkka anhalt- Trollsjön (815 möh) och tillbaks, avståndet är då 48 km och höjdskillnaden 1050 m. För 100 km blir det dubbla sträckan eftersom de kör banan ännu ett varv.

”Repet/tidspärrar”
Vi kommer att dra repet på två ställen för de som springer 114 km.
De som ”bryter” i Björkliden kommer att få en placering i 57 km loppet. Även de som inte får fortsätta efter Låktatjåkka anhalt, deras tid och placering räknas vid Björkliden. Det finns inget rep för de som springer 57 km.

Markeringar
Större delen av banan går på markerade leder.

Tider
En obligatorisk genomgång av banan kommer att ske i Björkliden på lördagen.

Ladda ner ett GPX-spår av banan.