Senaste nytt

Hej Skyrunning lovers
Det blir inte SSR24 2017, beslutet har inte varit lätt att ta eftersom vi anser att denna bansträckning är den vackraste och bästa som vi har att erbjuda i Sverige och att den även håller väldigt hög internationell klass.
Tack o lov den storslagna naturen finns ju kvar så varför inte åka upp och gör ditt eget Sky Race i Björkliden eller testa på BAMM. Vår förhoppning är att arrangera SSR24 under 2018. Info in English.

SSR24-produkter

Till dess så säljer vi ut våra tidslösa uppskattade SSR24 produkter som:
-SSR24 Buff 125:-
-Bomulls t-shirt SSR24 100:-
-Funktions t-shirt SSR24 (Scott) 200:-
Pris inkl frakt
Skicka ett mail till Erik om du är intresserad, betalning med Swish, senast datum 1 nov, efter det åker han till NZL. Eller så hämtar du upp dom på Kullamannen nästa helg där Erik är med Salomon

Senaste nytt:
Slutresultat: Här är en PDF med slutresultatet. Tack för ett fantastiskt jobb av alla löpare som kämpade på under lång tid i svalt och ibland tufft väder.
4:00 Efter att de sista två kämpande lagen i 57 km-klassen kom i mål 3:14 kom slutligen de enda som sprang 114 km i mål vid 3:56, fantastikt kämpat lag 232 Christoffer Eriksson och Tony Norendahl samt lag 218 Pidde Sjöfors och Tommy Hautop och lag 210 Magnus Hörberg och Shona Hjertberg
21:13 Tävlingen enda damlag 223 Elin Trolltoft och Else Hellebö Johansson glider in i mål på 11h 13m. Bra kämpat!
19:12 Nu har det hänt saker. Hittills har bara ett lag vågat sig ut på varv 2. Om de håller hela vägen i mål kommer lag 232, Christoffer Eriksson och Tony Norendahl, gå mot en trolig vinst i år. De varvade på 8h 39m.

I 57-km-klassen kom de första tre lagen in inom 1,5 min! Bröderna Joel och David Backa spurtade in på 8h 15m. De var överlyckliga till vinsten. Sedan följde Tomas Trolltoft och Torbjörn Karlsson tätt följda av Mikael Magnusson och Johan Nordqvist. Segrarna i lag mixed Collette Coumans och Håkan Eriksson kom in på 18:56. Grattis till alla vinnare!
Excel-dokument.

15:51 Alla har passerat Låkta anhalt. Nu har vi sammanställt alla mellantider.
Jonna Ojala Burman i lag 220 har brutit på väg upp mot Trollsjön på grund av höftsmärta.
13:40  215 Karl Yttermyr har brutit, hans lagkamrat fortsätter ensam.
Lag 232 Christoffer Eriksson och Tony Norendahl leder 114 km klassen och börjar närma sig Kårsavaggestugan.

10:00  Nu har starten gått för årets SSR24. Dessa är de hjältar som gav sig ut på ett 6 gradigt och blåsigt fjäll i morse. Startlista.

Årets Sky race kommer allt närmare och vi är väldigt glada och stolta att vi kan presentera en hel del nya grepp inför årets stora utmaning och upplevelse, Camp SSR24.

Vi hoppas och tror att det här med camp/lopp blir nästa steg inom trail. Att tävlingar utvecklas och blir mer ”camps” där loppet bara är en del av det hela. Det finns så många fler dimensioner i detta upplägg än en vanlig tävling som man kommer till, hämtar ut sin nummerlapp, tävlar och lämnar arenan.

Varje lopp behöver ha en story som kan berättas och som gör det intressant att vara med och det blir upplägget med att fläta in en camp för dom som är intresserade, för dom som hellre ”bara” vill deltaga i loppet går det också bra.

Vi har begränsade platser på våra olika aktiviteter på tors och fre  och vill att ni fyller i formuläret om ni vill deltaga i våra fria arrangemang. Först till kvarn…. Fyll i det i Google Formulär

Värt att påminna om är att vi befinner oss i unik vildmark, i det häftigaste landskapet som finns i Nordeuropa. Vi har mycket höga krav på att inte störa och förstöra samt på din säkerhet som deltagare. Årets tävling blir mer ett äventyr, en utmaning än året innan, en tävling då ni är mer självförsörjande, back to basic!

Planen kan komma att ändras på grund av exempelvis dåligt väder eller renar i området. Trailloppet, som förhoppningsvis följer SSR24-banan i sin helhet om de yttre förutsättningarna är goda, kommer att genomföras under lördagen med tidtagning, resultatlista, prisutdelning och utlottning. En stor skillnad gentemot förra året är att det inte ges UTMB-poäng, vi kan inte garantera avståndet och höjdskillnaden. Det ger oss bland annat större möjligheter att vara flexibla i bansträckningen om så skulle behövas. Vi väljer därför att kalla årets Sweden Sky Race 24 för Camp.

Registrera dig: här

Runners from outside Sweden: 
register here.

Ladda ner ett GPX-spår av banan/GPX-route for the track.

Det var väldigt mycket skriverier om tävlingen ifjol och vi har samlat in några citat:

”Där satt jag, typ klockan två på natten, och tittade på när solen gick upp över dalen. En helt fantastisk stund!”
Äventyrslöpning

”Jag visste inte att svenska fjällen kunde bjuda på det här”, sa en lyrisk Sofi Sandström efter målgången.”
Outside online

Väl i mål efter 7 timmar och 51 min och drygt 57 km på en bana som var mycket tuffare än vad både arrangören och tävlande trodde, väldigt många som skulle köra 100 stoppade efter ett varv, och jag förstår dom…. Det jag inte kan förstå den är pojken Elov Olsson, kan är grym, han sprang 2 varv på drygt 15 timmar…”
Team Rockrunners 

“I think that anything you wear for such a long time will eventually become a source of some abrasions and exclusive flaked salt”
Amanda Mannervik

“De kommande kilometerna bli de absolut tuffaste jag har varit med om. En stigning från helvetet och som aldrig tog slut. Minst tio gånger tänker jag ”Nää men nu, nu ser jag toppen, nu är jag uppe…”

“Det här var utan tvekan det mest fysiskt och psykiskt krävande jag varit med om.”
Johanna Dahlqvist

“Det er afgjort den fedeste ultratrailrute jeg har løbet. Vejret var også med os. Solskin og næsten ikke en sky på himlen. Ingen irriterende myg.”
Udaf komfortzonen

“The last 60 minutes went fast. I held my hand up near shoulder level to slow the bleeding, but my adrenaline was pumping and I could feel a victory was possible. I ran the last steep uphill toward the finish, where I received a Birch wreath.”

“Huge thanks to all the race volunteers who made this weekend awesome — There was some great energy out there on the hills!    I expect next year to have some stiff competition for the 55 km race!”
Scott Cole

UPPDATERAT 6 juli 2015!