Så hittar du bra däck till folkracebilen

Folkrace är en sport som vuxit sig större med åren. För att kunna köra folkrace på ett bra och effektivt sätt krävs rätt typ av däck. Det är en bilsport som ställer höga krav på däcken. Att ha rätt mönster är en faktor som är viktig.

Folkrace är en populär sport som lockar mycket publik. En folkracebil körs på antingen en grus- eller asfaltsbana. Ett tips är att du kollar in https://www.dack365.se/ för att hitta tuffa och slitstarka däck som klarar av folkrace. Det finns olika typer av folkracedäck. Det finns både däck med dubb och utan som lämpar sig för att köra på asfalt, grus och i lera.

Däcken ska ha bra egenskaper

Om du ska köra folkrace är det en bra idé att göra efterforskningar och se vilka däck som passar din körstil och den typen av folkracebana som du ska köra på. Det är viktigt att få rätt grepp när du kör en folkracebil. Olika däck har olika egenskaper. Att ha däck med ett grovt mönster fungerar exempelvis bra vid vått underlag.

Bilarna ska vara byggda på ett speciellt sätt

Folkrace har genom åren blivit en riktig publiksport och även fått stor uppmärksamhet i media. Bilarna som körs i folkrace ska vara typbesiktade i Sverige och byggas enligt det säkerhetsföreskrifterna som finns. En folkracebil ska bland annat ha en skyddsbur. Innan en folkracetävling besiktas alla bilar av en teknisk funktionär. Det är viktigt att alla bilar följer det krav som finns för allas säkerhet. En folkracebana ska vara uppbyggd på det sättet att en bil inte kan komma upp över 80 km/h.

Folkrace är en folkfest

Folkrace lockar väldigt många olika människor. Det har till och med varit ett tv-program där kändisar har kört folkrace. Det är även kända personer som har satsat på att livesända folkrace på nätet. Det finns flera olika folkracetävlingar som går av stapeln under en säsong.