Välj teambuilding med kajakpaddling

Teambuilding kan se ut på många olika sätt, men kan vara viktiga i att stärka sammanhållningen och känslan av gemensamhet på en arbetsplats. Det viktiga med övningarna är att samarbete krävs och att kreativitet och lekfullhet väcks. Ett exempel är teambuilding med paddling på uppblåsbar SUP.

Behöver ditt arbetslag få en starkare sammanhållning eller arbeta bättre tillsammans? Att ge er ut i skogen och ägna ett par dagar åt teambuilding kan vara vad ni behöver!

Ett mer sammansvetsat arbetslag

Teambuildingaktiviteter kan se ut på olika sätt, men brukar handla om olika sorters gruppövningar som har som syfte att arbetslaget ska samarbeta och komma närmare varandra. Det ska inte handla om att bara följa instruktioner, utan de anställdas kreativitet, idéer och lekfullhet ska helst vara en del av samarbetet. Ett exempel kan vara kajakpaddling eller att tillsammans ta sig fram på en uppblåsbar SUP, det senare är ett bra exempel på något som verkligen kräver bra samarbete. Så fort samarbetet brister kommer de på SUP:en tappa balansen och falla i vattnet. Andra saker som kan göras i samband med paddling eller en SUP-aktivitet är till exempel att ha en lagtävling, ett quiz, eller varför inte kombinera de mer fysiskt ansträngande aktiviteterna med en kväll på ett spa?

Varför spelar teambuilding roll?

Det har visat sig att ett bra ledarskap är en av de viktigaste faktorerna för att förebygga psykisk ohälsa på en arbetsplats. Att ha ett arbetslag som fungerar bra, där konflikter kan lösas och där man för det mesta trivs med att arbeta tillsammans kan också göra att de anställda mår bättre. Grundarbetet måste göras i vardagen, men teambuildingövningar kan vara ett sätt att göra så att samarbetet kommer igång. Det kan se ut lite hur som helst, det är att det är något lekfullt som är det viktigaste, inte exakt hur aktiviteten ser ut. Körsång kan fungera lika bra som att använda en SUP för att skapa gemenskap.

Fördelar med teambuilding

  • Positivt avbrott för de anställda
  • Att lära känna varandra mer
  • Samarbete som kan stärka samarbetet även på arbetsplatsen
  • Kan öka produktivitet och effektivitet
  • Kan förebygga ohälsa